Зърнопроизводителите от 7 държави стягат протест с искане за контрол и

...
Зърнопроизводителите от 7 държави стягат протест с искане за контрол и
Коментари Харесай

Зърнопроизводителите от 7 държави искат контрол над украинското зърно

Зърнопроизводителите от 7 страни стягат митинг с искане за контрол и съкращаване на вноса на украинско зърно. Това сподели за " Фокус " Ангел Вукодинов, зърнопроизводител от Пловдивско .

" Ние, земеделците в районни и национални организации, проведохме събрания и сме в протестна готовност, само че аз като фермер се чудя срещу кого ще протестираме ", сподели Вукодинов.

" Единствената ни вяра е, че ще има протестни дейности в още 6 страни и нека ни чуе Европа, тъй като в България няма кой да ни чуе ", добави Вукодинов.

По думите му, от 500 млн. държавна помощ, за зърнопроизводителите у нас са отделени 0 средства.

" В момента влизаме с две години закъснение в новия програмен период. Сега преглеждаме стратегическия план в детайлите. От 1 март би трябвало да стартира акция 2023 за очертаване на площите, за директни плащания, за еко схеми. В момента преглеждат проектите за тези схеми.

62 години ще направя след месец, от 31 години съм аграрни производител, по-притеснен не съм бил в никакъв случай. Искаме да привличаме млади хора, да им дадем сигурност и резистентен бизнес. В момента целият стратегически план е по този начин изработен, че със всеки ден косите ни настръхнат все повече ", добави той.

Зърнопроизводителите ще упорстват да не се смесват партидите зърно с украинските. Според него, производството на съществени артикули с украинско зърно не дава отговор на европейските условия, защото Украйна не е член на Европейски Съюз. Суровините, които се употребяват там, не са подложени на рестрикци и жителите не могат да бъдат сигурни дали тези артикули са изцяло безвредни. 

" Като челнове на Европейски Съюз ние съблюдаваме европейската политика, а Украйна няма тези редукции като нас. При нас всяка година отпадат препарати, защото са нездравословни за човешкото здраве, а там същите препарати се употребяват към момента ", разясни Ангел Вукодинов.

Според него, сега няма действителен надзор за това какво влиза в страната ни. Може да влязат и вредители със зърното от Украйна.

Общите дейности на страните от Европейски Съюз ще бъдат ориентирани към освобождение на коридорите поради това, че няма надзор на това произвеждане, сподели още Вукодинов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР